Allergi, fra Sundhedshåndbogen

Allergi
Ved allergi er du blevet overfølsom over for et eller flere stoffer. Alt efter hvor i kroppen denne allergiske reaktion forekommer, vil der opstå forskellige symptomer. – Se under Astma, Astmatisk bronkitis Børneeksem Eksem Høfeber Nældefeber Allergi opstår ikke tilfældigt. Selvfølgelig kan der være arvelige faktorer, men generelt handler det om, at immunforsvaret skal styrkes. Der kan være ”utætte” slimhinder, så stoffer kan trænge ind over kroppens naturlige barrierer, som igen kan skyldes en dårlig vitamin- og mineralbalance, forkert ernæring og gamle infektioner, som ikke er blevet håndteret korrekt eller har belastet slimhinder og immunforsvar. Derfor skal allergi ikke kun behandles med antihistaminer, som dæmper symptomerne. Et vedvarende allergiproblem skal håndteres ved at bygge de grundlæggende organsystemer op. Er der først opstået allergi over for et bestemt stof, kan der meget vel opstå krydsallergier. Du kan læse mere om krydsallergier på www.astma-allergiforbundet.dk eller spørg på apoteket. I kapitel 6 kan du se oversigten over forskellige stoffer, som er hyppige årsager til allergier.

Kurforslag generelt
Kostråd: undgå allergener. Vitaminer og mineraler: et stærkt tilskud med alle vitaminer, mineraler og antioxidanter Fedtsyrer: Masser af fiskeolier til at stoppe reaktionerne på slimhinderne eller huden. Urteterapi: Echinacea purpurea rod (rød solhat) styrker immunforsvaret generelt, Melissa officinalis (citronmelisse) – har en vis antihistamin virkning. Andet: Akupunktur og homøopati har hjulpet mange. Har du fødevareallergi, kan du forsøge med probiotika– mælkesyrebakterier - sammen med de øvrige forslag. Få mere hjælp fra en naturopath, som kan finde både årsager og eventuelle, skjulte problemer, som er medårsag til allergien.

Del

Seneste artikler

Svenske forskere bag banebrydende ny behandling: Styrker hjertet og halverer ældres dødelighed

01/04-2014
Af Bjørn Falck Madsen. Artiklen er bragt i magasinet sund-forskning.dk august 2013 I den lille svenske landsby Kisa syd for...

Allergi

01/04-2014
Pressemeddelelse "Moderne homøopati for hele familien", Biovita 2014 Antallet af patienter med allergier er vokset...

Oversyring = smerter!

28/03-2014
Pressemeddelelse, marts 2014 Syre-baseterapi har ofte været udskældt for at være uden virkning og udokumenteret. Nye...

Histamin intolerans

24/03-2014
Pressemeddelelse "Moderne homøopati for hele familien", Biovita 2014 Histamin-Injeel er naturligt organisk...