Naturligvis om smerter

Naturligvis om smerter

 

Her er en stribe små artikler om smerter, hvad enten det er menstruationssmerter, migræne, smerter i muskler og knogler eller for den sags skyld smerte i livet…

Alle noter kommer fra Ugebladet Søndag, fra årene omkring 2003 af Marianne Palm

 

Naturligvis i Søndag, uge 15, 2003

Migræne kan behandles
Alternative behandlere har et helt andet syn på migræne end de fleste læger.

Hvor lægerne vil forsøge at finde årsagerne ved i første omgang at udelukke alvorlige sygdomme i hjernen og dernæst mene, at det skyldes psykiske spændinger eller myoser i nakken, så kigger vi efter årsagerne helt andre steder.

For det første tror vi ikke på, at der kun er én årsag til sygdom. Enhver sygdom er altid et kompleks af faktorer. Jeg har ikke mødt en migrænepatient, som ikke har problemer med lever, galde og tarmsystem. Hård mave, løs mave, oppustethed og kvalme som optræder i hverdagen eller i det mindste op til hvert migræneanfald. Mange kan også nikke genkendende til problemer med ryggen eller anfald, som altid optræder i forbindelse med menstruation.

Når lægerne ikke kan finde andre årsager, får klienterne tit et form for psykisk stempel. ”Du er for anspændt, der må være problemer, du ikke kan håndtere, du må lære at slappe af o.s.v.” Så det kan være en stor lettelse at komme til en anden type behandler og få nogle mere uddybende forklaringer, som ikke blot handler om at have ”ondt i livet”.

Kan du nikke genkendende til nogle af ovenstående forklaringer, så er det værd at opsøge en behandler.

Mærker du migræne uden forudgående symptomer fra fordøjelsen – gå til akupunktur.

Begynder dit migræneanfald altid i nakke og ryg – opsøg en craniosakralterapeut.

Har du problemer med fordøjelsen, så opsøg en heilpraktiker, en biopat eller en ernæringsterapeut. Egentlig kan jeg slet ikke lave så skarp en opdeling.

Men gå blot i gang. De dygtige terapeuter har et stort netværk af andre behandlere, som kan supplere eller overtage hvis ovennævnte førstevalg af behandler ikke kan gøre nok.

Slut med migræne. Den sygdom ødelægger bare for meget af hverdagen…

 

Naturligvis i Søndag, uge 4, 2004

Helt andre årsager til hovedpine, end dem du kender…
Hovedpine kender vel de fleste. Men årsagerne kan være vidt forskellige, og nogle gange er løsningen bare så enkel, at det gør ondt…

De fleste er vel opmærksomme på, at de fleste hovedpiner skyldes spændinger, som kan opstå på grund af dårligt syn, dårlige motionsvaner eller forkerte arbejdsstillinger. Men inden for kinesisk sygdomslære findes andre forklaringer, som har hjulpet mange.

Op langs ryggen løber der to meridianer, som ofte er involveret i de hovedpiner, som begynder i nakken eller i tindingen.

Den ene meridian, blæremeridianen, kan let komme ud af balance, hvis der er problemer med blæren, hormonsystemet eller med ryggen. Underskud af energi kan give træthed og et hav af andre symptomer, hvor livskvaliteten bare ikke er i top.

Har du været til lægen og derfor ved, at hovedpinen ikke skyldes alvorlige tilstande, så grib fat i vandkanden, drik to liter vand dagligt, hold din ryg frisk med øvelser og få eventuelt hjælp til at regulere hormonsystemet. Vupti, og hovedpinerne er væk.

Galdeblæremeridianen er den anden meridian, som ofte skaber problemer. Den giver smerter, som kryber fra nakken om i panden og breder sig ud over kraniet i den ene eller den anden side. Årsagerne er meget tit en dårlig fordøjelse. – Endnu en god grund til at holde sig gode venner med sit tarmsystem.

Løsningen kan være lidt mere besværlig at finde selv. Der kan være for lidt og for meget mavesyre, forstoppelser eller løs mave, oppustethed, kvalme efter mad eller måske oven i købet smerter. Her kan akupunktur være en rigtig god løsning. Og tro mig. Det gør faktisk ikke ondt at få akupunktur hos en professionel behandler.

 

Naturligvis i Søndag, uge 26, 2004

5 gode råd mod tennisalbue og musearm
1. Ro og hvile til sener og muskler er alfa omega. Men det kan være svært at undvære den ene arm i hverdagen. Brug derfor støttebind, som kan købes på apoteket, der også står parat med vejledning. Faktisk kan det hjælpe at binde armen ind i en skinne, så der kommer fuldstændig ro til området i et par dage eller mere.

2. Din måde at bruge din arm på i hverdagen skal checkes grundigt efter. Sidder du i den rette højde foran computeren, hvordan holder du på diverse redskaber eller bliver du ved med at gøre den samme uhensigtsmæssige bevægelse, når du maler, skriver, graver i haven og så videre. Der findes i dag et væld af løsninger til aflastning af et led.

3. Glucosamin creme fra Anjo kan give smertelindring indenfor en halv times tid. Smør cremen på ledet men pas på øjne og åbne sår på fingrene, da den opvarmende chilli, som er tilsat for at skabe en bedre blodgennemstrømning kan være skrap kost andre steder end på ledet.

Husk at inflammationen i ledet har svært ved at forsvinde, hvis du bliver helt smertefri med Glucosamincreme eller smertestillende midler og blot fortsætter ufortrødent med at arbejde i de forkerte stillinger. Så der må godt være lidt smerter tilbage, som minder dig om, at du skal have gjort noget ved årsagerne…

4. Akupunktur har været brugt i tusindvis af år til led-og muskelproblemer og få behandlinger plejer at være nok

 

Naturligvis i Søndag, uge 33, 2004

Fibromyalgi
I gamle dage – altså sådan cirka for femten år siden – gik en masse kvinder til lægen med muskelsmerter og stor træthed og fik at vide, at det nok var psykisk, fordi man ikke kunne finde en diagnose. I dag er man blevet klogere og symptomerne har fået et navn – fibromyalgi.

Smerter fra de store muskelgrupper, som enten kommer og går eller er der mere eller mindre kronisk.

En træthed og træghed i muskler, hvor det faktisk tit bliver værre af at bruge dem og det gør bare for ondt og det gør ondt værre, hvis der bliver masseret direkte på de ømme steder.

Lægerne har stadig ikke fundet årsagen til problemet, men et er sikkert – det er ikke mere psykisk betinget end så mange andre sygdomme.

Nogle klarer smerterne med oprejst pande og ignorering af de mange symptomer, andre mistrives bare så meget i sin hverdag, og det gør det ikke lettere, at smerterne kan komme og gå time for time, så du aldrig ved, hvad dagen byder.

Hvis du kan nikke genkendende til symptomerne så prøv følgende kur i to måneder: Cal-Mag-C, en teskefuld to gange daglig, en udrensningskur for eksempel Biodrain, Bodydrain eller Tonidrain hvis du har meget forstoppelse, to Omnimin og to Epa-gla om dagen. Drik to til tre liter vand og dyrk vandgymnastik, hvor kroppen er vægtløs, mens du bruger musklerne.

Akupunktur og zoneterapi plejer at være et hit og en afspændingspædagog er næsten uundværlig for udover at få dig til at slappe af i de muskler, der gør ondt, så kan hun også rette op på de mange muskler, som bliver trætte af, at du måske har spændt dem i årevis for at kompensere for de muskler, som fungerer mindre godt.

Du kan læse mere om fibromyalgi på www.netdoktor.dk

 

Naturligvis i Søndag, uge 52, 2004

Menstruationssmerter kan behandles
Menstruationssmerter kan måske nok dæmpes med p-piller, men væk er de ikke og det er nok værd at forsøge med nogle sundere metoder at bekæmpe symptomer på. Når smerterne opstår, er det fordi kroppen danner en masse af de såkaldte prostaglandiner, som sidder og hygger sig i underlivet, så musklerne trækker sig uhensigtsmæssigt sammen.

Men du kan forebygge dannelsen af de irriterende stoffer ved at spise sunde fedtsyrer. Dem finder du bl.a. i Omega 3-6-9 eller Epa-GLA, og du skal spise to kapsler dagligt i to til tre måneder.

Prostaglandinerne lever af alle de dårlige fedtstoffer i branket mad, pommesfrites og slik, så spar på de skadelige stoffer i din hverdag.

Du kan også få glæde af at spise de rette urter eller andre kosttilskud til hormonsystemet, så det bliver reguleret i en periode, indtil din krop selv kan komme i balance igen. Samtidig med fedtsyrerne kan du forsøge med Remifemin, Angelika eller Femal, hvor de to førstnævnte egentlig bliver solgt til kvinder i overgangsalderen, men urterne virker også menstruationsregulerende på alle os andre.

Du kan gøre meget enten med kulde eller varme på underlivet, men det er lidt forskelligt, om du har det bedst med kulde eller varme, så du må forsøge dig frem. En pose frosne ærter eller en varmepude kan gøre underværker lige som afspænding gang på gang har bevist sin effektivitet.

Kamille virker meget afspændende og ingefær samt B-vitaminer i større mængder kan også være effektivt.

Det kan være svært at være sin egen natur-doktor, så gå på nettet og lær noget mere eller spørg i helsekostbutikken, hvor de har opslagsbøger, der kan hjælpe dig væk fra de månedlige plager.

 

Naturligvis i Søndag, uge 31, 2005

Keramiske bandage mod smerter
At varme kan lindre smerte er ikke nogen ny viden, men det er alligevel først inden for de senere år, at det er blevet en almindelig smertelindringsmetode inden for sygehusverdenen.

Den svenske professor i fysiologi ved Karolinske Instituttet, Thomas Lundeberg, siger blandt andet: “Når kroppen udsættes for varme, så sender specielle varmenerver signaler til hjernen om, at det er varmt. Samtidig blokeres andre nerver, hvilket kan mindske muskelspændinger. Varmen aktiverer også kroppens eget smertelindrende system og udsender en mængde endorfiner, kroppens eget morfin”.

Og det er netop hvad den nye bandage med indbygget keramik kan gøre. Udover at støtte de led, som er ramt, hvad enten det er brud, piskesmæld, gigt eller blot spændinger, ømhed og smerter, kan de keramiske bandager formindske smerterne meget hurtigere end almindelige støttebind. Keramikken i bandagerne reflekterer kroppens egen varme på næsten sammen måde som den metalfolie, som Falckreddere lægger over en tilskadekommen ved en ulykke.

Varmestråling eller infrarød stråling er en form for elektromagnetisk stråling – fuldstændig som almindeligt lys. Undersøgelser viser, at den infrarøde stråling påvirker de celler som udsættes for lysets energi/fotoner, således at cellernes aktivitetsniveau øges. Man kan tale om en overførelse af energi til cellerne. Det resulterer i en øget blodgennemstrømning i de steder som behandles med lyset. Energiproduktionen øges med forbedret cellefunktion til følge.

Du kan få mere at vide hos Kirsten Mathiesen, Tlf. 8624 2349, som henviser til nærmeste forhandler.

One thought on “Naturligvis om smerter

  • Wow, amazing weblog layout! How long have you ever been running
    a blog for? you made blogging glance easy. The entire glance of your website is great, let alone the content!
    You can see similar here najlepszy sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *