D-vitamin – Grønne vitaminserie

vitaminer1

 

Solskinsvitaminet D-vitamin er blevet et meget populært emne at forske i.

Undersøgelser i Danmark har vist, at 50-80% af danskerne har for lidt D-vitamin i blodet. Hos næsten 40% er niveauet kritisk lavt. For lidt D-vitamin kan skyldes, at vi ikke kommer nok ud i solen eller har en høj alder.

Efterhånden som vi bliver ældre, får huden nedsat evne til at danne D-vitamin, når den bliver påvirket af solen. Rent biokemisk set, så er D-vitamin et hormon, som huden danner, når den påvirkes af solen. Uanset om man betragter D-vitamin som et hormon eller et vitamin, så er den gavnlige effekt ikke til at tage fejl af.  Dette solskinsvitamin, som tidligere har været anset som farligt, bare man fik lidt over anbefalet daglig dosis, viser nu, at det har en positiv indvirkning ved selv alvorlige sygdomme.

Ifølge EU´s videnskabelige komité kan man tåle op til 250 mcg om dagen af D3. Sundhedsstyrelsens anbefaling er 7,5 mcg om dagen, men selv denne lille dosis, er der mange, som ikke får. Det bedste er at få sol på kroppen om sommeren i mindst 15-20 minutter om dagen. Derudover at spise fisk, æg og smør – og i de mørke måneder at tage D3-vitamin som tilskud. D-vitamin fra Den Grønne Vitaminserie er en lille synkevenlig kapsel med 35 mcg D3-vitamin tilsat olivenolie og er således tilpasset den nyeste viden om D-vitamin. Fås i dåse med 120 kapsler.  Vejl.udsalgspris er kr. 70,00. dansk farmaceutisk industri

 

Pressemedelese, oktober 2008

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *