Jernmangel katastrofal blandt teenagere

 Jernmangel katastrofalt blandt teenagere

 

40-50 procent af unge piger i Danmark mangler jern og det står endnu værre til med piger af anden etnisk herkomst…

Så er det blevet slået fast med syvtommersøm. Overlæge Nils Milman, fra Rigshospitalet, kunne på en presse konference fortælle, at 40-50 % af alle piger mellem 11-12 år lider af jernmangel. Dårlige kostvaner, mangel på lyst til kød og den begyndende menstruation kan være nogen af forklaringerne. Men alt i alt skaber mangel på jern træthed, irritabilitet, kan sagtens have indflydelse på de velkendte humørsvingninger og kroppen kører på lunkent blus.

 

Med mindre du har problemer med overskud af jern i kroppen, – hvilket er mere hyppigt i Danmark end mange andre steder, så kommer her den ultimative kur for alle teenagere og deres forældre: Hver morgen, 1 stk Multivitamin Pharma Nord, og hver aften 1 stk AminoJern fra PharmoVital. Det er vigtigt, at vælge AminoJern, for det optages tre til fire gange bedre end andre jernprodukter, og skaber ingen bivirkninger i tarmen. Tabletterne skal selvfølgelig ikke erstatte de sunde måltider. Men de er nødvendige i vores moderne samfund til at skabe glade teenagere.

 

Glade teenagere skabes også af de rette fedtsyrer. Og her kommer Eye-Q med deres forskning ind på førstepladsen, når det handler om at forøge indlæring, koncentration og evnen til at bevare et godt humør. Der er stadig danske læger og forskere, som hævder, at vi blot kan spise os til sundere kroppe gennem en alsidig kost. Vis mig den teenager som gør det. Og vel at mærke holder sig helt væk fra slik, kager, chips og burgere, som stjæler af de næringsstoffer, vi ellers får lokket i vores mere eller mindre umulige børn.

 

For meget te eller anderledes kost?

Nils Milman kunne i en pressekonference i januar fortælle, at det står endnu værre til med jernbehovet hos teenagere af indvandrere. Årsagen kendes ikke, men blandt andet en ekspert fra blodbanker kunne oplyse, at det muligvis er på grund af store mængder af sort te i hverdagen, som kan blokere for jernoptagelsen. En anden årsag kan være den samme, som hos andre unge danskere – alt for lidt kød og alt for meget junk-food.

 

Et grundprogram som enhver bør følge

Jern kan blokere for optagelsen af andre mineraler. Derfor bør AminoJern og andre jernholdige produkter tages alene og ikke sammen med de øvrige vitaminer og mineraler. Det har mange forskere sagt i årevis, men det har været svært for os andre at se, om det bare var en god markedsføringshistorie, eller om der var hold i virkeligheden.

Jeg fik i hvert fald ændret mit syn radikalt på kosttilskud og  et grundprogram af vitaminer og mineraler er fra i dag: Multivitamin Pharma Nord, der med sit høje indhold af alle vitaminer og mineraler, med speciel vægt på de rette chrom-og selenforbindelser, men uden jern, er den for mig at se ultimative bedste tablet på helsehylden. Tag 1-2 stk hver morgen, og suppler med 1-2 stk AminoJern fra PharmoVital hver aften…To stk,  hvis du hører til gruppen af mennesker, hvis jernstatus let bliver for lav: gravide, menstruerende, sportsaktive, ældre… Læs Nils Milmans artikel her

 

En forklaring på de umulige teenagere?

Vitaminer og mineraler i de rette doser til vores teenagere er et must. Men det er fedtsyrer også. Her kommer eye-Q ind på førstepladsen over produkter, som hjælper på koncentration, hukommelse og evnen til at blive siddende på sin bagdel i skolen.

 

Er du voksen, fyldt med muskelsmerter, som meget sandsynligt handler om inflammationer i muskler og led, skal du undgå planteolier, med mindre du har et fremragende tarmsystem og spiser masser af fisk til at afbalancere forholdet mellem omega 3 og 6. Spis derfor rene fiskeolie kapsler, hvor Eskimo 3 fra Anjo skulle være et af de reneste produkter, vi kan købe i Danmark… Og når vi så lige er ved muskler og led – er der slidegigt i et eller flere led, kan du roligt supplere med Glucosamin fra Pharma Nord. Læs den offentliggjorte artikel i Ugeskrift for Læger her.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *