Fertilitetsbehandling v. Rikke Godthjælp

shutterstock_12556012

 

Af Rikke Godthjælp

 

I fertilitetsbehandling handler det om at fjerne de ting, der står i vejen for graviditet. Det er min erfaring, at der ofte er flere forskellige faktorer, der  i sammenspil kan blokere for graviditet.

 

Ved hjælp af akupunktur kan man hjælpe og påvirke:

  • Kæbespændinger, som er en overset faktor ved ufrivillig barnløshed, da kæbe og tandproblemer kan forstyrre kroppens hormonelle system. Andre symptomer på kæbeledsproblemer kan være hovedpine, svimmelhed, træthed og uforklarlige smerter i kroppen.
  • Stress og psykiske ubalancer.
  • Fødevareintolerance og allergi. Vi tester og rådgiver.
  • Slimhinden styrkes, så æggene kan sidde bedre fast.
  • Ægproduktionen stimuleres for at skabe stærkere og mere levedygtige æg.
  • Menstruationsubalancer.
  • PCO / PCOS og endometriose. Blod og energistagnationer kan opløses.
  • Behandlingsforløbe med IUI, IVF og ICSI.

IVF behandling, der støttes op af akupunktur har i flere videnskabelige undersøgelser påvist stor effekt. En sammenfattet undersøgelse offentliggjort i det anderkendte tidsskrift British Medical Journal ( mar 2008; 545-549 ) konkludere ” at foreliggende videnskabelige undersøgelser tyder på, akupunktur givet samtidig med oplægning af æg øger chancen for graviditet og fødsel hos kvinder, der får foretaget IVF”.

Derudover har andre studier vist, at akupunktur kan øge chancerne for at blive gravid. Den positive effekt ses både ved fertilitetsbehandling med IUI og ICSI.

 

Behandlingsforløb ved inseminationsforsøg eller kunstig befrugtning

Ved inseminationsforløb er det bedst at behandle 2-4 gange pr. forsøg. Vi behandler løbende og altid 24 timer før eller efter oplægning.

Ved kunstig befrugtning anbefaler jeg, at der behandles ugentligt og sommetider kan det være nødvendigt med op til 2 behandlinger ugentligt i nedreguleringsperioden. Dette afhænger af antal forsøg, der ligger forud samt alder. Der behandlers altid 24 timer før eller efter oplægning.

Fertilitetsbehandling er aldrig en standard behandling; i hvert enkelt tilfælde fortages en individuel vurdering af, hvordan behandlingsforløbet skal tilrettelægges for størst mulig succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *